The Essential Tool in 2020

Ontwikkeld door: Terry Webb (Zuid-Afrika)

Data                                                 

Module 1:   27 + 28 maart 

         of       12 + 13 juni

         of       11 + 12 september

 (docenten: Monique de Groote en

  Elles Steenvoort) 

       

 

Module 2:   .. oktober              
Module 3:   .. oktober                

 (docent: Terry Webb)  

       

Informatie en inschrijving: Monique de Groote

Website: www.braingym-ki.nl

                     

De Liggende Acht; een onmisbare tool. 

The Essential Tool is een efficiënte manier om snel te kunnen zien wat iemands kwaliteiten, mogelijkheden en uitdagingen zijn. Bruikbaar op school, thuis of in de individuele praktijk. 

 

Met behulp van de getekende Liggende Acht krijg je inzichten over de manier van leren van je kind, cliënt of leerling.  Deze werkwijze is succesvol gebleken om leerprestaties en zelfvertrouwen te bevorderen in zowel basis- als voortgezet onderwijs. Ook in de individuele begeleiding en coaching wordt deze tool met succes toegepast om mensen vanaf zeven jaar te adviseren en de vorderingen te monitoren.

Opbouw van de cursus

Module 1  is de basiscursus. Hierin leer je o.a. de werkwijze van The Essential Tool, het herkennen van enkele basale punten als: het oversteken middellijn, mate van centering en focus, de grove en fijn-motorische bewegingen, de voorkeur van informatieverwerking: visueel, kinesthetisch, auditief.      

 

Integratiedag geeft extra oefening van module 1, gelegenheid tot vragen en herhaling. Een dagdeel behandelt de ontwikkeling van het jonge kind; wat speelt allemaal een rol en hoe kunnen bewegingsoefeningen (zoals Brain Gym en Building Block Activities) de ontwikkeling stimuleren?

         

Module 2 gaat o.a. over het herkennen van iemands motivatie, snelheid van verwerken, keuzes maken, omgaan met veranderingen, zelfvertrouwen, persoonlijke grenzen, en nog veel meer.

 

Module 3  leert je verschillende reflexen te herkennen en te evalueren in de Acht. Voor deze module is ook voorkennis van de reflexen en reflexintegratie nodig.   

 

Vooropleiding

Brain Gym® 104, of Brain Gym® 101 (geheel of het eerste gedeelte), of Brain Gym® 170.

Ontwikkeld door

Terry Webb (Zuid-Afrika) is Brain Gym® instructeur. Hij deed zijn ervaring op in een basisschool in Kaapstad. Hij bestudeerde 20.000 getekende 8-en en ontdekte de betekenis van de verschillende patronen. Hij leerde onderscheid te zien in verschillende leerstijlen, capaciteiten, sterke en minder sterke kanten van de leerling en mogelijke leerblokkades. Daarmee ontwikkelde hij een revolutionaire manier om schoolprestaties te evalueren. Deze manier kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 7 jaar, in (grote) groepen of op individueel niveau. Dit gereedschap kreeg de naam: The Essential Tool.

© Brain Gym® Nederland     Brain Gym is een geregistreerd handelsmerk door Brain Gym ® International Foundation, Ventura, CA, USA

  • White Facebook Icon