Brain Gym® 170

Instructeurs

Cecilia Koester, Maria Louise Booisma en Vinciane Schoenmaeckers

Data:

Brain Gym® 170 op ... (data volgen)

Teacher Practicum op ... (data volgen)

Locatie

Informatie en inschrijven: www.joyoflife.nu

Brain Gym® 170, for children with special needs.

Voor wie?

Voor ieder die betrokken is bij onderwijs en opvoeding (therapeuten, leerkrachten, PGB-ers en ouders) van kinderen en volwassenen, in het bijzonder  met speciale uitdagingen.

De cursus wordt in het Engels gegeven.

 

Brain Gym® 170 geeft excellente toepassingen voor vele mentale en fysieke uitdagingen zoals: Autisme, Cerebrale Parese,  ADD  en ADHD, dyslexie, alle soorten ‘dys’-en, Angelman Syndroom, Down Syndroom,  spraakmoeilijkheden, hersenbeschadigingen, blindheid, doof- of slechthorendheid, gevolgen van beroertes en epilepsie. 

 

Inhoud van de cursus

  • 26 Brain Gym® bewegingen en aanpassingen voor een speciale doelgroep

  • 7 Bouwsteen Activiteiten, die de ontwikkeling van het zenuwstelsel ondersteunen

  • Een 5-Stappen plan om te werk aan individuele doelen voor leren en presteren 

  • Dennisons Lateraliteits Repatterning voor algehele brein-lichaam integratie

  • De grondbeginselen van Edu-K  

 

Cursisten zullen de cursus verlaten met nieuwe vaardigheden om het leren en prestaties te optimaliseren op alle gebieden in het leven. Ze zullen de tools meteen thuis, op scholen en in therapeutische settings kunnen toepassen.  

Vooropleiding

geen

Eéndaagse Teacher Practicum Building Block Activities

Na deze cursus is er een extra lesdag die licentie verleent voor het onderwijzen van de ontwikkelings-bevorderende Bouwsteen Activiteiten.

Vooropleiding: Brain Gym® for Special Needs

Tevens: blijk geven van benodigde kennis en kunde, en 6 studies van balansen

Brain Gym® 170 is ontwikkeld door

Cecilia Koester, MEd, oprichtster van op beweging gebaseerd leren, is internationaal bekend om haar werk met kinderen en volwassenen die speciale behoeften hebben. Ze heeft sinds 1979 met velen gewerkt, waaronder mensen die gediagnosticeerd waren met ernstige uitdagingen.                                

Al haar werk toont duidelijk aan hoe je met beweging tegemoet kunt komen aan ontwikkelingsbehoeften.  Cecilia heeft Brain Gym® 170 ontwikkeld voor de Educational Kinesiology Foundation en ze mentort nu anderen hoe te werken met deze levensveranderende cursus. Bovendien biedt ze een eendaagse workshop die licentie verleent om de ontwikkelingsbevorderende bouwsteen activiteiten te onderwijzen aan anderen.

Bezoek haar website: www.movementbasedlearning.com.

© Brain Gym® Nederland     Brain Gym is een geregistreerd handelsmerk door Brain Gym ® International Foundation, Ventura, CA, USA

  • White Facebook Icon