Wat is Brain Gym®

Brain Gym® heeft een educatief karakter en gaat uit van beweging. Brain Gym® bestaat uit een stappenplan en doeltreffende oefeningen. Het bevordert onder andere de motivatie en het plezier in leren en verbetert schoolse vaardigheden.

 

Brain Gym®-oefeningen zijn toepasbaar in onderwijs, therapie, coaching, logopedie, pedagogiek, thuis en op het werk. Brain Gym® kan zowel in groepen als individueel worden ingezet.

Lees verder

Het ontstaan van Brain Gym®

Brain Gym®  is ontwikkeld door de Amerikaanse ortho-pedagoog

Dr. Paul Dennison en Gail Dennison.

In zijn jeugd ondervond Dennison veel last van leerproblemen. Gedreven door deze ervaringen verrichtte hij als pedagoog onderzoek naar oorzaken en oplossingen voor leerproblemen.

Lees verder

Waarom is Brain Gym® nodig

Allerlei omstandigheden kunnen iemand uit balans brengen.

De gevolgen kunnen heel verschillend zijn: leerproblemen, (over)spanning, faalangst, pestgedrag, overactief gedrag, houding uit balans, moeite met concentratie of coördinatie.

Lees verder

Beter leren door beweging

Vanaf onze geboorte zijn leren en bewegen met elkaar verbonden: we leren via beweging en spelen. De ontwikkeling van ons brein gaat gelijk op met de ontwikkeling van ons lichaam; onderling stimuleren ze elkaar.

Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt de bevinding dat bewegen gunstig is voor het leren.

Lees verder

Cursus Brain Gym® 101

De cursus Brain Gym® 101 is in het bijzonder geschikt voor:

Iedereen die gemotiveerd is anderen én zichzelf te ondersteunen om ‘alles er uit te laten komen wat er in zit’.  Hierbij wordt gekeken naar mogelijke blokkades maar vooral gefocust op mogelijkheden en kwaliteiten; bij kinderen en volwassenen.

Kortom; voor leerkrachten, remedial teachers, logopedisten, (kinder-)coaches, (fysio)therapeuten en andere hulpverleners en ook voor ouders. 

Lees verder

Ervaringen

Ben je benieuwd naar enkele ervaringen met Brain Gym op school en in de individuele praktijk?

 

Lees verder

© Brain Gym® Nederland     Brain Gym is een geregistreerd handelsmerk door Brain Gym ® International Foundation, Ventura, CA, USA

  • White Facebook Icon